• Ogród Odkryć

Słodko-gorzki drink agrestowy

Aktualizacja: 16 mar 2019

Pierwsza propozycja w tym miesiącu! Jako, że pogoda za oknem coraz ładniejsza, chciałabym nastroić wszystkich na nadchodzący czas owoców sezonowych. Na dzisiaj proponuję agrest, tradycyjny jednak trochę jakby zapomniany owoc coraz częściej pojawia się w naszej kuchni. Smak agrestu z początku może wydawać się trudny do skojarzenia. Uspokajam jednak- jego słodko-kwaśne nuty pozwalają łatwo łączyć się w różnorodne kompozycje. Warto poeksperymentować !

Poniżej bardzo elegancki, słodko-gorzki drink agrestowy.



Składniki:

45 ml Wódka Wyborowa Polskie Odkrycia Agrest

30 ml Wermut extra dry

Bitter ziołowy

Gałązka rozmarynu


Przygotowanie:

Wódkę, wermut i bitter wlać do szklanki z lodem. Zamieszać około 30 sekund. Przelać (bez lodu) do schłodzonej koktajlówki aromatyzowanej gałązką rozmarynu.

122 wyświetlenia