• Ogród Odkryć

Kremowy deser kokosowy z rumem Malibu

Składniki:

- Szklanka mleka kokosowego

- 50g białej czekolady

- 50ml rumu Malibu

- Galaretka brzoskwiniowa

- 1 Brzoskwinia



Sposób przygotowania:

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z 1/4 szklanki mleka kokosowego, po otrzymaniu płynnej czekolady, dodajemy resztę mleka kokosowego i gotujemy przez 2 minuty. Zdjemujemy z 'kąpieli', odstawiamy na 10 minut, dodajmy rum i mieszamy.

Wlewamy do szklanki i odstawiamy do ochłodzenia. Po ok. 2h umieszczamy w lodówce.

W międzyczasie przygotwujemy galaretkę, w momencie ropoczęcia tężenia, dodajemy kokosowego kremu z Malibu, kroimi brzoskwinie, dodajemy do szklanki i odstawiamy na noc do lodówki.



152 wyświetlenia