- Ogród Odkryć
Kremowy deser kokosowy z rumem Malibu
Składniki:
- Szklanka mleka kokosowego
- 50g białej czekolady
- 50ml rumu Malibu
- Galaretka brzoskwiniowa
- 1 Brzoskwinia

Sposób przygotowania:
Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej razem z 1/4 szklanki mleka kokosowego, po otrzymaniu płynnej czekolady, dodajemy resztę mleka kokosowego i gotujemy przez 2 minuty. Zdjemujemy z 'kąpieli', odstawiamy na 10 minut, dodajmy rum i mieszamy.
Wlewamy do szklanki i odstawiamy do ochłodzenia. Po ok. 2h umieszczamy w lodówce.
W międzyczasie przygotwujemy galaretkę, w momencie ropoczęcia tężenia, dodajemy kokosowego kremu z Malibu, kroimi brzoskwinie, dodajemy do szklanki i odstawiamy na noc do lodówki.
