• Ogród Odkryć

Kokosowe Brownie z Rumem Malibu



  • 100g kakao

  • 250g masła

  • 45ml rumu Malibu

  • 500 g cukru pudru

  • 4 jajka ubite

  • 100g samozasilającej mąki

  • 100 g wiórków kokosowych

  • cukier puder ( opcjonalnie )


Rozgrzej piekarnik do 180 ° C . Wyłóż podstawę kwadratowej formy 21 cm papierem do pieczenia. Kakao, masło i cukier do połącz w rondlu, umieść na niskim gazie i delikatnie rozpuszczaj, mieszając, aby mikstura się nie przypaliła. Gdy kakaowa mieszanka się połączy zdjemij z ognia i odłóż na bok do lekkiego ostygnięcia. Następnie dodaj jajka, mąke rum oraz wiórki kokosowe.

Wyłóż na formę i piecz przez 45 minut na środkowej półce - po 30 minutach sprawdź i w przykryj kawałkiem papieru do pieczenia, jeśli wierzch za bardzo się zrumieni. Ostudzić w formie, a następnie ostrożnie wyciągnąć i pokroić w kwadraty.

71 wyświetlenia