• Ogród Odkryć

Francuski Tost z Rumem Havana Club

Na dziś - francuski tost wzbogacony kremem mascarpone, jeżynami i rumem

Do przepisu możemy wykorzystać zarówno wilgotne ciasto jak i chleb 'brioche'

Brioche o wyjątkowo bogaty chleb, który pięknie wchłania mieszankę jajek.

Jest miękki i lekki, ale nie rozpada się podczas smażenia na patelni (pamiętaj, aby użyć jednodniowego chleba lub lekko tostować przed namoczeniem.

Wygląda bajecznie po ułożeniu w stos!




Potrzebne składniki to:

  • Mleko

  • Śmietana kremówka

  • Jajka

  • Cukier cukrowy

  • Ekstrakt waniliowy

  • Torebki Earl Grey Tea

Bardzo łatwe w przygotowaniu - gotowe w kilku krokach

Zwykle nie dodaję śmietany do codziennego francuskiego tostu, ale ponieważ jest to mój prywatny pomysł na ucztę śniadaniową, krem ​​dodaje bogactwa cieście, które pokrywa się i wsiąka w chleb.

Krok 1: Dodaj mleko, śmietanę, jajka, cukier drobnoziarnisty, ekstrakt waniliowy i liście szarej herbaty Earl do średniej miski i ubij aż do pełnego połączenia.

Krok 2: Podgrzej dużą patelnię na średnim lub wysokim ogniu i dodaj dużą łyżkę masła

Krok 3: Namocz kilka kromek chleba w mieszaninie jajek na kilka minut. Upewnij się, że obie strony są w pełni pokryte.



Krok 4: Delikatnie dodaj plastry do patelni i gotuj, aż spód stanie się złotobrązowy, około 2 minut, a następnie odwróć i smaż przez kolejne 2 minuty, aż uzyskasz złoty kolor. Powtórz ten proces z pozostałymi plasterkami brioche, aż wszystkie zostaną ugotowane.

Na wierzch dodaj ser mascarpone, dżem i świeże owoce.

Smacznego!

146 wyświetlenia